MAF Suriname vernieuwt vloot

Starnieuws 19 Sep, 06:00
airvan nieuw

MAF-directeur Andy Bijkerk ontvangt het luchtwaardigheidsbewijs uit handen van Casas-directeur Brian de Souza.

 

MAF program manager Andy Bijkerk, heeft uit handen van CASAS-directeur Brian de Souza, het luchtwaardigheidsbewijs voor haar eerste Airvan ontvangen. Op 1 september was dit vliegtuig na een 7800 km lange ferry vlucht aangekomen in Suriname. Het vliegtuig zal ingezet worden voor missiewerk. De Airvan volgt twee oude Cessna’s, die verkocht worden, op. Naast de twee Airvans komt er ook een compleet gerenoveerde Cessna 206 terug.

De vloot zal bestaan uit één 6-persoons en twee 8-persoons toestellen, zegt Bijkerk. MAF en de Medische Zending trekken al jaren samen op. Bijkerk geeft aan dat het steeds vaker voorkwam dat de MZ met meer vracht en meer passagiers aan de balie verscheen. De nieuwe toestellen zijn een antwoord op dit probleem. MAF Suriname is in haar 50e jubileumjaar bezig haar totale vloot te vernieuwen. De Airvan is in Nampa, Idaho, USA, voorbereid op haar taak in Suriname.

MAF Suriname is ook wel bekend onder de naam Surinaamse Zendings Vliegdienst, kortweg SZV. MAF Suriname werkt samen en onderhoudt contacten met de andere MAF leden, zoals MAF Nederland en MAF USA. “MAF weet zich gezegend in de achterliggende jaren.” zegt Bijkerk. “In de afgelopen drie jaar is het aantal vlieguren bijna verdubbeld. We zijn trouwens een niet-commerciële organisatie en opereren daarom in een niche markt. Kerken, zending, medische vluchten en gemeenschapsontwikkeling vormen de kern van onze operaties.”

MAF vliegt al 53 jaar met doctoren naar het binnenland en haalt patiënten op uit het binnenland die verpleegd of behandeld moeten worden in een van de ziekenhuizen van de stad. Dit gebeurt 7 dagen per week, vanaf Zorg & Hoop. “De mensen in het binnenland rekenen op ons. MAF heeft een hart voor mensen. We willen daarmee graag doorgaan. Daarom investeren we in nieuw materieel. God heeft voorzien in dit voor ons bijzondere jaar. We ervaren Zijn trouwe zorg”, zegt Bijkerk.

Blog
Werken bij MAF SU