Project Weejo

Weejo is een Bijbelschool, opgericht om Ouderlingen (of Oudsten) van de Trio- en Wayanastam toe te rusten voor hun taak als voorganger in de gemeente. Deze Bijbelschool is in april 2018 van start gegaan en is een gezamenlijk project van MAF Suriname en Apóllos Training Instituut in Paramaribo.

De Bijbelschool vindt haar oorsprong in het decennialange werk van zendelingen Fred en Trudy Vermeulen, nog steeds onder het motto uit Timotheus:

“En wat u van mij gehoord hebt onder vele getuigen, vertrouw dat toe aan trouwe mensen die bekwaam zijn om ook anderen te onderwijzen.”

2 Timotheus 2:2

Het kamp waar Bijbelschool Weejo 2 keer per jaar wordt gehouden, ligt centraal in het leefgebied van de deelnemers. De studenten worden met het vliegtuig naar het vliegveld van Paloemeu gebracht en vandaar verder per boot 17 kilometer pal naar het zuiden, naar een schiereiland aan de Paloemeurivier. Een boottocht van zo’n 2 uur brengt hen op een plaats waar ze geïsoleerd van de dagelijkse beslommeringen, geconcentreerd de lessen kunnen volgen. Het is tevens een plaats met historie. Ooit werd hier aan eerdere generaties, nadat speciaal voor dat doel de grond kaal gekapt werd en hutten zijn gebouwd, onderwijs uit Gods woord te ontvangen.